Zinező

2017

Az egri Eszterházy Károly Egyetem Média és Design Tanszékének Design Periodikája, megjelenik időszakosan. Ez a példány a II. évfolyam 1 száma, megjelent 2017 telén. Felelős kiadó: habil. Csontó Lajos tanszékvezető. Szerkesztő, konzulens: Süli-Zakar Szabolcs DLA. Nyomdai munka: Newspaper Club, Glasgow

Az egyetemi mesterképzésen az egyik feladatunk egy fanzine készítése volt, melyhez a design-nal kapcsolatos cikkeket mi magunk választhattuk ki. A címe meghatározott: Zinező, viszont a továbbiakban a 6 cikket tartalmazó újságot teljes egészében nekünk kellett megtervezni, így a cikkek illusztrációit, a borítót és a hátlapot, valamint a szövegképet is.

A saját példányom készítésénél több szempontot is kialakítottam magamnak. 100%-os CMYK színeket használtam. Figuratív illuszrációkat nem használtam, csak a szöveges elemekkel játszottam, betűket és számokat használtam. Visszatérő motívum volt nálam az elemek ismétlődése, hogy a betűk vagy számok már képként, illusztrációként is funkcionáljanak. Mivel a cikkek között volt 3 is, melyben felsorolások szerepeltek, így oldalpáronként egy ilyen cikk szerepelt. Továbbá oldalpáronként az egyik oldalon színes alapon szerepelt a cíkk, míg a másikon fehér az alapszín. A cikkekhez két betűtípust használtam: Roboto és Butler. Az elkészült újságot Glasgow-ban nyomtattattuk ki.