Zinező 2

kiadvány

2018

Az egri Eszterházy Károly Egyetem Média és Design Tanszékének Design Periodikája, megjelenik időszakosan. Ez a példány a III. évfolyam 1 száma, megjelent 2018 tavaszán. Felelős kiadó: habil. Csontó Lajos tanszékvezető. Szerkesztő, konzulens: Süli-Zakar Szabolcs DLA. Nyomdai munka: Digitalpress, Budapest

A tavaly készült Zinezőhöz hasonlóan idén is el kellett készítenünk egy fanzine-t. A lefordítandó, design-nal kapcsolatos cikkeket ismét mi magunk választhattuk ki, ezúttal viszont mindegyiknek szerepelnie kellett benne. Mivel az általam választott cikk az Ultra Violet-ről szólt, ami a Pantone év színe lett 2018-ban, így az egész kiadványt az eddig megválasztott Pantone év színeire építettem. Most sem használtam figuratív illusztrációkat, csak geometrikus elemek jelennek meg. A fő irányvonal a mintázatok és textúrák kialakítása volt. 3 irányelvet követtem ezeknél: a fotó alapú textúra, a geometrikus formák, melyek különböző mintázatokból állnak össze, és a terülőminták, amelyeket karakterek ismétlődésével alakítottam ki. Visszatérő elem továbbá a különböző flekkek használata. Minden cikkhez kapcsoltam egy Pantone színt, és az alapján állítottam őket sorba, hogy visszafelé haladva az időben, melyik évben választották az év színének. A 9 cikkben 10 Pantone szín jelenik meg. (Az egyik évben két színt is választottak, ami azért volt szerencse, mert az egyik cikkem csak két oldalpárban fért el, így mindkét szín érvényesülni tudott benne.) Így kezdődik a fanzine az Ultra Violettel (2018), majd követi a Greenery (2017), Serenity és Rose Quartz (2016), Marsala (2015), Radiant Orchid (2014), Emerald (2013), Tangerine Tango (2012), Honeysuckle (2011) és a Turquoise (2010). Ezek a színek meg is vannak nevezve az oldalpárok jobb felső sarkában, és a színkódjaik is meg vannak adva hozzá.

Kiadványom egy matt, enyhe textúrával rendelkező papírra lett nyomtatva, melynek megnevezése Keaykolour 100% Particle Snow.